Mis on ühist maasikalõhnal ja käärinud saepurul?


Tavaliselt arvatakse, et toidule lisatavat maasikalõhna tehakse maasikatest. Naerukoht! Tegelikult mitte.

Tavaliselt valmistatakse puuviljaaroomid bakterite ja seente kaasabil. Loomulikest puuviljadest sama intensiivse aroomi tekitamine oleks liiga kallis.

Kui bakterid fermenteerivad looduslikke materjale nagu puit, juustukoor või kalajäätmed, siis võib nii tekitatud lõhnasid nimetada looduslikeks.

Maasikaaroomi saab tekitada näiteks kääritatud saepurust. Õunaaroomi tekitatakse odavatest peiulillelõhnaga õlidest.

Kui siit edasi minna, siis tegelikult ei pea lõhn ju vastama maasikaaroomile, vaid ainult mingisugusele looduses esinevale lõhnale. Tehke proovi! Nuusutage maasikat ja maasikalõhnalist jogurtit. Viimane vaid meenutab maasikat, mitte ei lõhna nagu maasikas.

Põnevatest eksiarvamustest seoses toitumisega saab lugeda siit:

http://www.bioneer.ee/bioneer/kodanike_yhiskond/article_id-737

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s