Mis on ühist maasikalõhnal ja käärinud saepurul?


Tavaliselt arvatakse, et toidule lisatavat maasikalõhna tehakse maasikatest. Naerukoht! Tegelikult mitte.

Tavaliselt valmistatakse puuviljaaroomid bakterite ja seente kaasabil. Loomulikest puuviljadest sama intensiivse aroomi tekitamine oleks liiga kallis.

Kui bakterid fermenteerivad looduslikke materjale nagu puit, juustukoor või kalajäätmed, siis võib nii tekitatud lõhnasid nimetada looduslikeks.

Maasikaaroomi saab tekitada näiteks kääritatud saepurust. Õunaaroomi tekitatakse odavatest peiulillelõhnaga õlidest.

Kui siit edasi minna, siis tegelikult ei pea lõhn ju vastama maasikaaroomile, vaid ainult mingisugusele looduses esinevale lõhnale. Tehke proovi! Nuusutage maasikat ja maasikalõhnalist jogurtit. Viimane vaid meenutab maasikat, mitte ei lõhna nagu maasikas.

Põnevatest eksiarvamustest seoses toitumisega saab lugeda siit:

http://www.bioneer.ee/bioneer/kodanike_yhiskond/article_id-737

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s