Nagu moosiga sai, aga pole seda…


Koostis:

  • 300g talujogurtit
  • 200g kohupiima (Saida magus kohupiim – ostetud Prismast)
  • 1-2sl läbi sõelutud punasesõstra jahu (Taarapõllu punasesõstrajahu – ostetud Looduspere poest)
  • 1sl läbi sõelutud astelpaju jahu (Tervix astelpajujahu – ostetud Looduspere poest)
  • 1-2sl leotatud mustikaid (kuivatatud mustikad Taarapõllu – ostetud Looduspere poest)
  • näpuotsatäis soola
  • näpuotsatäis soodat
  • 2 klaasi täistera nisujahu (Veski mati Graham jahu – pole mahepõllumajandustoode; ostetud Prismast)
  • 20g sulatatud võid (Saaremaa või – ostetud Grossi poest)

Valmistamine:

  • Marjajahud sõelun eelnevalt ära, sest muidu Rasmusele ei meeldi.
  • Teraviljajahu tuulutan eelnevalt. Jahu tuulutamiseks panen jahu kaussi, pritsin sinna peale vett ja lase paar tunnikest õhu käes seista. Sedasi saab jahust rohkem aineid kätte.
  • Seekord kasutasin tavalist täisterajahu, sest haiguse tõttu pole ma ökopoodidesse sattunud. Prisma Peremarketis on ökotoidu valik üsna kehv.
  • Segasin komponendid ära. Jahu on vaja nii palju, et taigen enam käte külge ei hakkaks.
  • Surusin taigna kätega sobivasse suurusesse (2-3cm paksuseks)
  • Panni tuleb kas rasvaga määrida või kasutada küpsetuspaberit.
  • Siis panin 180C ahju küpsema.

Tulemus:

  • Moosise maitsega veidi hapukas lapik küpsetis.
  • Suhkrut on vaid niipalju, kuipalju seda oli kohupiimas.
  • Koos klaasi piimaga peletab eemale hullema magusaisu.🙂

2 responses to “Nagu moosiga sai, aga pole seda…

  1. Me oleme punasesõstra jahu asemel kasutanud ka õunajahu. Annab samuti magusa maitse.

    Hea võimalus kasutada ära koduses kapis seisma jäänud jogurt, kohupiim või leivajäägid.

  2. Tegin täna natuke seisnud Esko talu mascapone kohupiima koogiks.
    Lisasin mõned munad(kodumunad), leidsin mõned pussatanud õunanumblud keldrist, natuke rosinaid,natuke rafineerimta suhkrut, peotäis jahu. Ja taluniku enda soovitusel ka natuke sidruni mahla.
    Kasutan veel tavalist jahu, kuna ei raatsi niisama ka ära visata ja talust toodud jahu seisab neli kuud.
    Aga küpsetis tuli täitsa hea, natuke hapukas, vanaema pannkoogi maitseline🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s