Sõbranna juurde külla ja porgandikuklid



Täna suhtlesin lõuna ajal oma väga hea sõbrannaga msn-s ja ta kutsus mind õhtul väikesele olengule. Olin rõõmus, sest mulle meeldib temaga koos olla. Küsisin, mida ma kaasa võtan ja leppisime kokku, et teen kukleid. Hea võimalus harjutada.

Pidasin maha väikese mõttepausi, vaatasin kappi ja otsustasin prooviks teha porgandikukleid päevalilleseemnetega. Meenutasin veidi kiireid taignaretsepte. Ainus, mis kohe meenus oli karaskiretsept. Aga kas karaskiretsept sobib kuklitele? Karaski jaoks oli iseenesest kõik olemas.
Otsustasin teha proovi.

Kasutatud toiduained:

  • 1,5 tassi odrajahu (Eesti Mahe mahejahu – Loodusperes poest)
  • 1 tass täistera nisujahu (Eesti Mahe mahejahu – Looduspere poest)
  • 1,5 tassi veidi seisnud ökojogurtit (Esko talu maitsestamata ökojogurt – pood Maa)
  • 2 supilusikat porgandijahu (Taarapõllu köögiviljajahu – Looduspere pood)
  • sulatatud taluvõi 2 supilusikat (Saaremaa piim – pole ökotoode, aga vähemalt kodumaine)
  • päevalilleseemned 2 supilusikat (Pural mahepäevalilleseemned – Looduspere pood)
  • 2 kanamuna taigna sisse ja 1 muna peale määrimiseks (Kikerikii vabapidamismunad – pood Maa Kaubamajas)
  • 1/2 teelusikat soola (tavaline jäme meresool Grossi poest)
  • 1 teelusikas suhkrut (Destination rafineerimata täisroosuhkur – Looduspere pood)
  • 1/2 teelusikat soodat (tavaline sooda Grossi poest)

Valmistamine:

  • Segasin jahud kokku ja tuulutasin eelnevalt jahu. Selleks pritsisin jahu veega ja lasin paar tundi seista. Kuna tuju oli vastav, siis lugesin alteadlikult jahule peale salmikese: “Kerki, kerki saiakene… Küpse, küpse leivakene… Täida kõhtu põllukuld…” Pärast oli endal kummaliselt tore tunne.
  • Leotasin veega seemneid ja köögiviljajahu umbes 20 minutit.
  • Kui jahu oli ära tuuldunud, siis lisasin leotatud seemned, jogurti ja leotatud köögiviljajahu. Segasin korralikult läbi ja jätsin 10 minutiks seisma.
  • Lisasin klopitud munad koos maitseainetega ja ning lasin veel veidi seista.
  • Lisasin lõpuks sooda ja segasin veel põhjalikult läbi.
  • Vormisin kuklid, määrisin need pealt munaga, lisasin kaunistuseks päevalilleseemneid ja panin ahju 180C juurde küpsema. Kuklid küpsesid umbes 30 mintit.
Tulemus:
Küpsemise ajal täitus tuba porgandipiruka lõhnaga. Kuklid kerkisid korralikult. Kui mul oleks kodus olnud veidike ka saiajahu, siis oleksid kuklid veidi pehmemad tulnud. Süüa sobis.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s