Sõbranna juurde külla ja porgandikuklid



Täna suhtlesin lõuna ajal oma väga hea sõbrannaga msn-s ja ta kutsus mind õhtul väikesele olengule. Olin rõõmus, sest mulle meeldib temaga koos olla. Küsisin, mida ma kaasa võtan ja leppisime kokku, et teen kukleid. Hea võimalus harjutada.

Pidasin maha väikese mõttepausi, vaatasin kappi ja otsustasin prooviks teha porgandikukleid päevalilleseemnetega. Meenutasin veidi kiireid taignaretsepte. Ainus, mis kohe meenus oli karaskiretsept. Aga kas karaskiretsept sobib kuklitele? Karaski jaoks oli iseenesest kõik olemas.
Otsustasin teha proovi.

Kasutatud toiduained:

  • 1,5 tassi odrajahu (Eesti Mahe mahejahu – Loodusperes poest)
  • 1 tass täistera nisujahu (Eesti Mahe mahejahu – Looduspere poest)
  • 1,5 tassi veidi seisnud ökojogurtit (Esko talu maitsestamata ökojogurt – pood Maa)
  • 2 supilusikat porgandijahu (Taarapõllu köögiviljajahu – Looduspere pood)
  • sulatatud taluvõi 2 supilusikat (Saaremaa piim – pole ökotoode, aga vähemalt kodumaine)
  • päevalilleseemned 2 supilusikat (Pural mahepäevalilleseemned – Looduspere pood)
  • 2 kanamuna taigna sisse ja 1 muna peale määrimiseks (Kikerikii vabapidamismunad – pood Maa Kaubamajas)
  • 1/2 teelusikat soola (tavaline jäme meresool Grossi poest)
  • 1 teelusikas suhkrut (Destination rafineerimata täisroosuhkur – Looduspere pood)
  • 1/2 teelusikat soodat (tavaline sooda Grossi poest)

Valmistamine:

  • Segasin jahud kokku ja tuulutasin eelnevalt jahu. Selleks pritsisin jahu veega ja lasin paar tundi seista. Kuna tuju oli vastav, siis lugesin alteadlikult jahule peale salmikese: “Kerki, kerki saiakene… Küpse, küpse leivakene… Täida kõhtu põllukuld…” Pärast oli endal kummaliselt tore tunne.
  • Leotasin veega seemneid ja köögiviljajahu umbes 20 minutit.
  • Kui jahu oli ära tuuldunud, siis lisasin leotatud seemned, jogurti ja leotatud köögiviljajahu. Segasin korralikult läbi ja jätsin 10 minutiks seisma.
  • Lisasin klopitud munad koos maitseainetega ja ning lasin veel veidi seista.
  • Lisasin lõpuks sooda ja segasin veel põhjalikult läbi.
  • Vormisin kuklid, määrisin need pealt munaga, lisasin kaunistuseks päevalilleseemneid ja panin ahju 180C juurde küpsema. Kuklid küpsesid umbes 30 mintit.
Tulemus:
Küpsemise ajal täitus tuba porgandipiruka lõhnaga. Kuklid kerkisid korralikult. Kui mul oleks kodus olnud veidike ka saiajahu, siis oleksid kuklid veidi pehmemad tulnud. Süüa sobis.
Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s